Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se till att rösta bort borgarna!

Den borgerliga regeringen försvarar jobbskatteavdraget i ett flertal inlägg.Man påstår att skatten ska ses som en förmån till dem som i dag arbetar och får del av detta, både i form av framtida pensioner plus att de samtidigt får skattelindringar.

Annons

 

Men regeringen tycks glömma bort, eller vill inte minnas, att vi som arbetat och betalat in till systemet, inte har haft förmånen av sänkt skatt i form av jobbskatteavdrag.  Vi har därför inte haft förmånen av lägre skatt för att kunna lägga av till den framtida pensionen, eftersom vi redan betalat till våra pensioner. Jag har i många år röstat borgerligt, men när Reinfeldt presenterade jobbskatteavdraget ändrade jag uppfattning. Under årens lopp har jag haft funderingar på att engagera mig politiskt, antingen som centerpartist eller som kristdemokrat.

När man nu ser alla de orättvisor som den borgerliga regeringen kommer med, kan man inte annat än ta avstånd. Orättvisor som drabbar pensionärer i form av överbeskattning, unga i form av brist på arbeten, samt att de tvingas låna ännu mer för att höja sin studienivå.

Nu får det vara nog. Se till att rösta bort denna moderatledda allians vid valet.

Jag hade tidigare centerpartistiska åsikter, men gillar inte och har aldrig gillat att centerpartiet samarbetar med moderaterna.  Centerpartiet har gått motsatt väg mot vad jag önskat under de senaste 20 åren. Man ska ju komma ihåg att Centerpartiet en gång var ett slags arbetarrörelse, med många små brukare, vilka de flesta levde på den ekonomiska gränsen. Storbönderna däremot var ofta högerpartister på den tiden.

Nej, se till att vi pensionärer enas om att få bort denna regering vid nästa val.

Gör som jag rösta med socialdemokraterna.

  Gunnar Haraldsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons