Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på någon som lyssnar

Prästgården i Bodsjö är till salu! Av förfäran vrider sig Bodsjös förfäder i sina gravar över den nonchalans som kyrkonämnden och dess ordförande uppvisar mot ett av bygdens kulturarv.

Annons

År 1924 kunde bodsjöborna, efter stora arbetsinsatser och lokala medel, stolta öppna prästgården för att locka prästfamiljer till bygden. I samband med sammanslagningen av församlingarna Sundsjö, Revsund och Bodsjö ”konfiskerades” prästgården till en egendom för hela pastoratet. Efter 10 år av vanskötsel har kyrkonämnden nu bestämt sig för att ”krama ur” det sista och sälja den utstyckade prästgården för minst 350000 kr eller högstbjudande! Motiveringen är misskött ekonomi och att kyrkan säger sig inte vara skyldig att tillhandahålla församlingslokaler till sin församling.

I min enfald trodde jag att kyrkans funktion var att värna om sina medlemmars/väljares åsikter. Så är dock icke fallet i Sundsjö-, Revsund- och Bodsjös kyrkonämnd!

På flera stormöten har bodsjöborna påtalat vikten av att i första hand behålla prästgården som en församlingslokal intill kyrkan och i andra hand krävt att den misskötta prästgården, i anständighetens namn och utan kostnad lämnas tillbaka till dess ägare, bodsjöborna.

Svenska kyrkan och dess kyrkonämder är inte längre en statlig instans med oinskränkt makt, utan en förening som om den ska överleva måste vårda och lyssna på sina medlemmar.

Du som vill se en förändring i Sundsjö-, Revsund-, Bodsjö- och övriga pastorat, gå och rösta på söndag men lägg din röst på någon som du vet lyssnar på dina åsikter.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons