Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resglädje i Strömsund

Strömsunds kommuns medborgare och skattebetalare får med jämna mellanrum via media vetskap om kommunledningens resor till Irkutsk/ Mongoliet.

Annons

Den personliga reslusten har under år som gått även tagit kommunledningen till Bryssel och Skottland, utan driftsekonomiska skäl?

Någon reserapport har inte avlämnats till kommunfullmäktige om det nödvändiga med resorna. En absolut skyl-dighet från en kommunledning  har åsidosatts – hittills.

De kontakter som kommunen på internationell nivå skall ha och befrämja, bör – och skall – diskuteras och beslutas om i kommunfullmäktige.

Vilket är syftet med resorna?

Har resenärerna någon gång tittat på och förstått kommunens ekonomiska situation, som åsamkats av de senaste cirka 12 –14 årens miserabla hantering av den kommunala ekonomin?

Vilka ytterligare åtagan-den tillåter kommunens ekonomi?

Åren 2002 – 2006 var kommunens kostnader med resor och lönekostnader drygt 590 000 kronor plus dygnstraktamenten som säkerligen betingar minst samma kostnad! De två senare årens kostnader har ej kollats. Många med mig betraktar resorna som rena nöjesresor. Kommunledningen arbetar tydligen inom en inre krets och agerar utan att först ha ett uppdrag av KF och kommunmedborgarna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons