Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt okunnig om energin

Det finns inget alternativ till kärnkraft, säger statsminister Fredrik Reinfeldt. Därmed avslöjar han sin egen okunnighet om hur mycket energi vi kan spara genom effektivisering, och hur mycket energi som de alternativa energikällorna kan ge.

Annons

Att en statsminister, som dessutom just nu är ordförande i EU, uttalar sig så är inte bara anmärkningsvärt, det är skrämmande, speciellt när han själv säger att han sätter miljö- och klimatfrågor högt upp på agendan.

Genom sitt uttalande öppnar Reinfeldt för uranbrytning i Norrlands inland, något som skulle vara förödande för all annan näringsverksamhet i berörda områden; rennäring, jord-skogsbruk, turism.

Miljöpartiet har länge visat på lösningar för att komma ur vårt fossilberoende och utveckla alternativ energi. Sverige har enorm potential när det gäller vindkraft och bioenergi. Solenergi är en outnyttjad resurs där Sverige ligger långt framme när det gäller teknik.

Nu måste Centern stå upp för sitt kärnkraftsmotstånd, och motstånd mot uranbrytning, annars förlorar de all trovärdighet.

Länscenterns ordförande säger att hon inte är orolig, att det kommunala vetot mot uranbrytning ska gälla. Men vi har alla sett hur mycket de övriga allianspartiernas ord väger när moderaterna säger sitt. Vill regeringen tillåta uranbrytning så gör de det, det spelar ingen roll vad de lokala centerpartisterna eller moderaterna säger.

Miljöpartiet kräver avveckling av kärnkraft, nej till uranbrytning, kommunalt veto mot uranprospektering. Det är den enda vägen mot ett hållbart samhället som vi med gott samvete kan lämna över till våra barn.

J Genom sitt uttalande öppnar Reinfeldt för uranbrytning i Norrlands inland, något som skulle vara förödande för all annan näringsverksamhet i berörda områden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons