Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen ökar klyftorna

Alltsedan valsegern har alliansen pratat om att jobbskatteavdraget främjar konsumtionen och ger fler jobb och att flera vill jobba.

Annons

Frågan är – var kan de få jobb, och var har de nya jobben tagit vägen? Vid varje ny skattesänkning verkar  arbetslösheten stiga och med de stora skattelättnader som skett och sker för de med jobb är detta obegripligt. Det som nu visar sig är att klyftorna i samhället blir allt större och de stora förlorarna är just de arbetslösa, sjuka och pensionärerna. Alliansen har visserligen ”förbarmat” sig över pensionärerna med en skattesänkning på omkring 1 000 kronor per år medan de med jobb fått betydligt mer än detta per månad. Är det möjligen valfläsk i tron  att få tyst på pensionärerna som ändå är en stor väljargrupp?

Många av de intervjuer media gjort med de som fått skattesänkningarna visar att pengarna kommer att placeras i fonder eller banker alltså inte till ökande konsumtion, som alliansen troligen förväntat sig. Skulle däremot pensionärerna få flera hundra mer att röra sig med skulle det främja konsumtionen, då pensionärer i stort sällan eller aldrig kan få guldkant på tillvaron. Men det blir bara önsketänkande eftersom den utlovade  allmosan inte ens kommer att kompensera den sänkning av pensionen som vi får vänta oss nästa år. 

Berit – pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons