Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasister finns överallt

Annons

Jag känner mig personligen angripen av insändare och nyhetsrapporteringar som nu dyker upp och utpekar de som protesterar mot Israels angreppskrig mot Gaza för att vara ensidiga och att stimulera antisemitiska stämningar. Vid protesterna i Östersund har jag klargjort att jag är judevän fast jag är goy (jiddisch och nu även amerikansk beteckning för icke jude).

Jag har gett mig till tals för det otal judiska antisionistiska organisationer i Israel och över hela världen som under åratal har utpekat den israeliska regeringens politik som rasistisk och påtalat dess krigsförbrytelser.

Jag har gett mig till tals för den majoritet av judarna i USA som har uttalat sig negativt om staten Israels politik.

Jag har gett mig till tals för den stora majoriteten av de 90 000 judar från min födelsestad Amsterdam som innan de mördades var uttalade antisionister.

Jag har gett mig till tals för majoriteten av nazismens offer som skulle vända sig i sina gravar om de visste hur deras lidande missbrukas i den extrema högerns politiska propaganda.

Rasister finns i alla läger och har en sak gemensamt, de hör till högern i den politiska skalan. De må vara arier, judar, araber eller perser. De representerar i inget fall demokrati och mänskliga rättigheter. Jag hälsar alla, som betraktar sig som vänner till det judiska folket världen över, välkommen till våra protestmöten till förmån för det palestinska folket.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons