Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest – men till vilken nytta

Annons

En enorm kampanda och solidaritet visade samtliga 100 anställda som gick i fackeltåget från fabriksområdet till bygdegården i Tandsbyn, men till vilken nytta?

Kampviljan glödde från facklorna ända in i bygdegården, men med stor sannolikhet räcker skenet inte ända in i Husqvarnas styrelserum.

Tror man verkligen att de anställdas engagemang ska leda till en aha-upplevelse hos företagsledningen?

Väntar man sig att dom ska utbrista: ”Oj, dom bryr sig. Vi är nog tvungna att slopa våra nedläggningsplaner”.

De anställda vill att vd Magnus Yngen ska besöka fabriken innan beslut fattas, men det är för sent. Beslutet är fattat, baserat på siffror och inte människors framtid. Tyvärr så finns det inte många fall där planer på nedläggningar har dragits tillbaka på grund av de anställdas protester.

I desperation försöker man hitta syndabockar och regeringen är alltid ett populärt val, och det är nära tillhands att skylla på alliansens nedrustningspolitik. Kanske regeringens politik har bidragit till nedläggningsplanerna, men i ärlighetens namn måste man säga att fabriker har också lagts ned när vänsterblocket har regerat.

Men det som är viktigt att tänka på är vad som kommer att hända de människor som förlorar sina jobb vid nedläggningen. Att Alliansen har under sin mandatperiod effektivt gjort livet för arbetssökande och sjuka mycket besvärligt är ett faktum, och vi har oss själva att skylla för det var vi som tillsammans röstade fram denna regering.

Hur ska vi göra i riksdagsvalet i september 2010? Hur kommer Tandsbyn att rösta?

Framtidstro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons