Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piratpartiet sviker sina väljare

Piratpartiet röstade ja till telekompaketet, ja till jakten på fildelare.

Annons

Piratpartiet som påstått sig aldrig kunna kompromissa med friheten på nätet och den personliga integriteten – röstade för telekompaketet i Europaparlamentet.

De har inlett sin svekprocess. Nu har vi fått bekräftat att endast vänstern röstade emot. Nu borde det stå klart för allt fler; vill man kämpa för frihet på nätet finns det bara ett alternativ. Vänstern.

Piratpartiet bröt sitt enda vallöfte genom den numera ganska kända filosofin att ”Vi kommer ju ändå inte få igenom vårt förslag, så det spelar ingen roll hur vi röstar”. Vänsterpartiet valde däremot att visa vårt missnöje öppet och röstade som vi tyckte, det vill säga NEJ till nätövervakning.

Piratpartiets starkaste argument är att det här var bättre än det ursprungliga förslaget, men frågan är om det verkligen är det. Att man får stänga av folk från internet hur som helst, eller först efter en ”rättslig prövning”, vilken ingen kan svara på hur den skulle se ut, är inte så stor skillnad.

En jämförelse som ligger nära till hands är Reinfeldts löfte om att ”inte jaga en hel ungdomsgeneration”, men när han väl gjorde det sa han att ungdomarna fick skylla sig själva för att de laddade hem. Han jagade ju inte ungdomar, han jagade fildelare, att det nu var samma grupp gjorde inget tyckte han.

Piratpartiet har i alla fall röstat ja till att stänga av fildelare från internet. (V)i röstade nej.

Sergio Diaz (V), Jämtland

J Han jagade ju inte ungdomar, han jagade fildelare, att det nu var samma grupp gjorde inget tyckte han.

Sergio Diaz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons