Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övervakningen blir allt mera sofistikerad

Nu har ytterligare sju svenska medborgare, varav en från min hemstad, tilldömts skadestånd för personlighetskränkande åsiktsregistrering.

Annons

Nu är det dags för alla demokratiskt sinnade människor att kraftigt protestera mot de nyinstiftade lagar som syftar till att övervaka alla enskilda. En skrämseltaktik för att tysta ner alla protester mot orättvisor och odemokratiska förhållanden.

De nya lagar som tillåter övervakning av all vår data- och mobiltelefontrafik sägs ha stiftats för brottsbekämpning och försvar av upphovsrätten. Argument ihåliga som kräftburar.

Laglig fildelning kommer alltid att tillhandahållas av datorernas möjligeter hur än lagarna utformas och den organiserade grova brottsligheten kommer alltid att hitta kommunikationsvägar som kringgår all övervakning.

Varför då stifta dessa lagar när den uttalade målsättningen med dom är tydliga skenargument? Avsikten är att skrämma vanliga medborgare till tystnad, de vill ju inte vara olagliga eller bli registrerade för olaglig verksamhet.

De som enligt gällande lagar redan övervakas har länge varit medvetna om detta och tystas inte av de nya övervaknings reglerna.

Det är de vanliga medborgarna som med dessa lagar skräms till att inte utöva sina demoratiska rättigheter.

Vilket politiskt parti vågar ta strid mot detta och klart och tydligt formulera ett alternativ till Piratpartiets konservativa enfrågeprogram?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons