Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvist om Tintin

/

Annons

Min, och många andras, stora seriehjälte har alltid varit Tintin. I barndomen följde jag med honom på spännande äventyr runt om i världen, och även till månen. Jag fick uppleva USA, Kina, Tibet, Kongo, Egypten, Sydamerika och många andra fascinerande platser. Serieresorna med Tintin, Milou, Kapten Haddock och de andra ingav mig stor reslust.

Jag ville så gärna se dessa länder i verkligheten. Tintins skapare Hergé intar en unik position med sina enormt populära serier som betytt oerhört mycket för så många barn och vuxna i hela världen. Tintin har översatts till över 80 språk och inte mindre än 230 miljoner seriealbum har sålts. Det är beklämmande att Tintin au Congo från 1930 häromåret JK-anmäldes för hets mot folkgrupp, man ska givetvis se detta tidiga seriealbum som ett tidsdokument.

Den 10 januari 1929 gjorde han entré i det första äventyret Tintin au pays des Soviets, och fyller således 80 år, vilket även kommer att uppmärksammas ordentligt i Sverige. Tintin är en enastående seriefigur som är väl värd att hyllas.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons