Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omars dotter behöver sin pappa!

Annons

Alla barn har rätt till sin pappa, men om du har en pappa som tvingats fly för sitt liv verkar den rättigheten hänga på en skör tråd.

Svensk flyktingpolitik är föråldrad, stelbent och inhuman. Efter att i fyra år levt i flykt, i fyra år fruktat för sitt liv – kommer så beslutet att Omar, en av våra medmänniskor i länet – trots att han dessutom är förälder – tvingas tillbaka till sitt ursprungsland. Detta trots att han efter hot flytt därifrån.

Migrationsverket menar att ansökan om att få återvända till Sverige måste lämnas in i hemlandet. Eftersom det inte har någon svensk ambassad, blir det dessutom tal om att Omar måste ta sig till ett grannland för att fylla i de papper som sedan skall till Sverige för beslut.

Generöst nog bekostar vi svenskar hans resa till hemlandet, men som en tanke, inte hans eventuella återresa till Sverige!

Sammanfaller det med att svensk flyktingpolitik egentligen syftar till att vi i grunden inte välkomnar Omar och andra tillbaka

Ett fattigdomsbevis, där barnens rätt fullständigt sätts ur spel. Omar ska känna sig välkommen i vårt län – min förhoppning är att vi gemensamt kan visa detta. Den bästa julklappen för Omars barn och familj är inte nya saker – utan att alla barns rätt till sina föräldrar förverkligas även för en lite flicka vars pappa flytt undan förföljelse i ett land och nu kastas ut ur ett land som skall stå för frihet och alla människors lika värde.

Den här familjens jul blir inte hel förrän en av de viktigaste mänskliga rättigheterna är förverkligad – nämligen trygghet.

Vi behöver en humanare flyktingpolitik och i detta fall ett humant beslut från Migrationsverket.

Vi länsbor vill kunna önska familjen en riktigt God Jul! Här finns platsen och här finns medkänslan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons