Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK har modet att göra det omöjliga

/

Annons

Inför ÖFK:s match i Istanbul mot Galatasaray vill jag uttrycka en del av den glädje och stolthet jag känt över ÖFK.

Det som mest glatt mig är att ÖFK spelar en sån fin passningsfotboll och att stämningen på läktaren är så god. ÖFK ger en stor gåva till Östersund och Jämtland genom det sätt klubben skapat och skapar sina framgångar.

På nationaldagen den 6 juni berättade Daniel Kindberg i Ovikens nya kyrka om vilka idéer som varit utgångspunkten för denna saga. Det ena var att utgå från FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna: Alla människor är födda fria och har lika värde. Det andra var att våga vara annorlunda, att våga vara ”eljest”. Att våga göra saker på sitt eget sätt. Därtill kommer den fantastiske tränaren Graham Potter som ser varje spelares speciella styrka och hjälper till att utveckla den samtidigt som han ser hela laget. Hans kloka sätt att kommentera lagets prestationer både i med- och motgång är föredömligt och lyfter fotbollens nivå i hela Sverige.

ÖFK har genom sina kulturella projekt vågat se hela människan, inte bara fotbollsspelaren, och fått alla att utmana sig själva att göra nya saker tillsammans. I ÖFK finns också tid till rehabilitering och omtanke om varje spelare, spelaren är inte enbart en vinstmaskin.

Hur det än går i matchen ikväll så har ÖFK genom sitt exempel visat att det går att komma oerhört långt med ett företag som har goda grundvärderingar och en stark vilja även här i vårt vackra Jämtland!

Kjell Ellert,

medlem i ÖFK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons