Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oacceptabelt av moderater

Annons

Moderaterna i regeringen, med Reinfeldt i spetsen, lånar pengar för att kunna sänka skatterna.

Vi socialdemokrater har sagt nej skattesänkningar som är ofinansierade. Vi kommer att höja skatten för de som har de största förmögenheterna och de högsta inkomsterna om vi vinner valet 2010. Bördorna måste delas rättvist. För att bekämpa jobbkrisen måste staten prioritera de investeringar som ger jobb, inte låna till skattesänkningar.

Finansdepartementet bedömer att statens lånebehov i år uppgår till 186 miljarder kronor. De räknar med att lånebehovet mellan år 2009 och 2011 har ökat med 600 miljarder kronor. Samtidigt har regeringen sänkt skatterna för de som har gott ställt med närmare 90 miljarder. Statsministern uppträder som om han inte läst regeringens egen budget! I stället fortsätter retoriken från 2006 om att det ska löna sig att arbeta.

Är detta rimligt?

Nej – det är fullständigt oacceptabelt. Det sker en gigantisk överföring av pengar till de som har sitt på det torra med bra lön och fina fastigheter. Pengarna tas från de som just nu skulle behöva samhällets stöd – de arbetslös och de sjuka. Denna orättvisa politik måste få ett slut.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons