Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt politiskt blod behövs i Ragunda

Annons

Socialdemokraterna i Ragunda kommun har haft sina spel även tidigare. I mars 2002 hoppade de av med buller och bång.

I det läget så bjöd Vänsterpartiet Ragunda in styrelsen för socialdemokraterna. Vi hade med oss en lista på de önskemål vi hade. Hur togs den listan emot? Öppenhjärtigt och med nyfikenhet? Inte. Sossarna var bara intresserade av att diskutera mutor. Vad ville vänsterpartiet ha för att stötta dem? Vi försökte förklara för dem att vi inte var intresserade av någon post i vare sig bygg- och miljönämnden eller någon annanstans. Vi var intresserade av att få igenom vår politik annars ville vi inte diskutera något samarbete.

Centern var mindre nogräknat. Men nu har även de fått nog och sossarna har åter igen kastat in handduken. Är det nu någon som är intresserade av att prata politik?

Jag bekymrar mig inte så mycket. Vad jag tycker, tänker och säger har ju aldrig varit intressant i de här kretsarna.

Men i och för sig. Varför ska man lyssna på en företrädare för vänsterpartiet?

Varför ska man ta våra förslag på allvar?

Varför ska man över huvud taget bry sig när det är någon från något annat parti som talar? Hur kan det komma sig att det är så många som hoppat av det politiska arbetet i Ragunda kommun? Varför är politikerföraktet så stort? Varför är det så grymt svårt att komma någon vart? Varför är det som det är i Ragunda kommun?

Kanske är det dags för lite självinsikt. Kanske är det dags för lite nytt blod i kommunhuset. Kanske är det dags att dra ur tummarna ur öronen och lyssna på alla som har en annan åsikt än just din.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons