Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motivera mig att stiga ur soffan

/

Annons

Jag behöver motivation för att rösta vid det förestående EU-valet? Av dem på väljarlistan har jag inte fått vara med och rösta fram en enda kandidat. Vidare känner jag inte till mer än namnet på 4 – 5 av dem. Men inget av namnen säger mig; att de skulle försöka avskaffa det bedrägeri i form av oegentliga kostnadsräkningar, främst ersättningar för flygresa i businessklass som de tar ut ersättning för mot att till exempel i verkligheten ta lägsta lågprisflyg och berikar sig med i genomsnitt 850 000 kronor per EU- parlamentariker och år. Detta blir omkring 72 miljoner per år. Och så länge EU spenderar miljarder varje år på att varje vecka flytta mellan Bryssel och Strasbourg känns det inte heller särskilt meningsfullt att rösta.

När man sedan får veta; att EU har 20 000 byråkrater och 15 000 lobbyister samt att EU-parlamentarikerna knappast beslutar om något i EU så blir det svårt att motivera sig för att rösta. Att Sveriges 18 delegater utgör 2,25 procent av EU-parlamentet får mig att undra om det har någon betydelse vilka svenskar som sitter där.

När flera eller många kandidater på EU-valsedeln vill avskaffa nuvarande tokflyttning och rofferi så blir det meningsfullt och mödan värt att rösta!

I nuläget tror jag att den viktigaste påverkan vi väljare kan göra är att inte rösta.

Satsa alltså på ett mycket lågt valdeltagande. Det skulle vara talande för vad vi tycker.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons