Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mona Sahlin ljuger om tillväxten

Annons

Svar på Mona Sahlins och Jens Nilssons artikel i LT 10 december. Alla varsel som drabbat olika delar av Sverige sprider sig och påverkar många fler än bara de som blivit varslade. Lösningen på Sveriges kris är inte socialdemokratisk politik eller en rödgrön röra.

Den rödgröna oppositionspolitiken är direkt kontraproduktiv. Ni säger att ni vill förbättra för människor att komma tillbaka till anställning. Ni lägger förslag som ska hjälpa ungdomar in på arbetsmarknaden, samtidigt deklarerar ni att ni vill ta bort den halverade arbetsgivaravgiften för de under 25 år.

Vi vill påminna er om att kommunerna och den offentliga sektorn är en stor vinnare av denna åtgärd, att förse kommunerna med en enskild påse pengar (Sahlinpengar?) som förr eller senare tar slut är oseriös politik.

Att säga att tillväxten tvärnitade innan finans-krisen slog till är en ren lögn. Regeringen lyckades under sitt första år minska andelen människor i utanförskap. För första gången under den gånga högkonjunkturen växte antalet jobb.

Man kan fråga sig hur den förra s-regeringen lyckades med att misslyckas så stort med att skapa nya arbeten i en brinnande högkonjunktur?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons