Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderata gratulationer

Annons

Härom veckan fick vi ett positivt besked från landstinget: Landstingets del i kömiljarden är inom räckhåll. Det var landstingsdirektören som meddelade att en del av den så kallade kömiljarden kommer att tillfalla vårt landsting. Kömiljarden är ett särskilt stöd som Alliansregeringen beslutat ska tillfalla de landsting som lever upp till vårdgarantins bestämmelser, dvs högst 90 dagars väntetid för undersökning av läkare och därefter höst 90 dagars väntetid till behandling. Syftet är att öka tillgängligheten. Om den slutliga mätningen i slutet av november ger samma resultat som den senaste mätningen kommer alltså även vårt landsting få del av Alliansregeringens kömiljard. Det handlar om ökade intäkter i storleksordningen 10–15 miljoner kronor.

Vi moderater gratulerar Östersunds sjukhus, dess personal och ledning, till denna välförtjänta framgång. Den visar att hårt arbete ger resultat – oavsett landstingets storlek.

Vi moderater har aktivt följt utvecklingen av vårdgarantin under de senaste åren bl a genom att ställa frågor till den politiska landstingsledningen. Vi har hela tiden hävdat att framgång bygger på god ledning, planering och organisation av verksamheten. Resursbrist är inte problemet. Landstingsdirektörens kommentar visar att vi moderater haft rätt hela tiden. Resultatet har nåtts genom ändrade arbetsrutiner, effektivisering av flöden och delvis ny ledning.

Gunnar Engnér (M) Ledamot, tf gruppledare, landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons