Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta mutor i Hägglundsaffären?

Annons

För några dagar sedan fick vi höra att Hägglunds i Örnsköldsvik förlorat en beställning av terrängfordon värd miljarder.

Därefter varslade Hägglunds om uppsägning av 300 anställda. Dessa arbetstillfällen betyder cirka 25 miljoner per år i förlorade skatteintäkter.

Så får vi höra att affären är överklagad och enligt det senaste så anses Hägglunds terrängfordon tekniskt bättre än konkurrentens. Nog finns det skäl misstänka att mutor styrt den här upphandlingen.

Man tar sig för pannan! Är det ingen riksdagsledamot, som har insett vad Hägglunds och SAAB betyder för Sverige vad gäller teknisk utveckling för landets industrier, näringsliv och arbetstillfällen?

I princip all tillverkning av försvarsmaterial skall ske i Sverige. Att vi exporterar av densamma ser jag inget fel i. Så länge vi har cirka 1,2 miljoner människor i arbetsför ålder utan jobb så behöver vi alla arbetstillfällen. Det är bara omkring 53 procent av svenska folket, som har ett tillverkande, producerande arbete. Detta betyder att en producerande skall försörja drygt tre personer.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons