Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missad moderat valfrihet

Annons

Moderaterna i länet har nu under en längre tid talat sig varma om valfrihet, privatisering och effektiviseringar inom sjukvården. Som exempel lyfter man Stockholms läns landsting där moderaterna experimenterat med Vårdval Stockholm, privata utförare och marknadsstyrning. Exemplet kan inte tolkas på annat sätt än som en bild av borgerligt styrd offentlig vård som regeringen nu påtvingar resten av landet, utan kvalificerad utvärdering och utan att tala om dess egentliga effekter.

Varför nämner inte vårt läns moderater de ökande vårdköerna i moderatledda Stockholm när de pratar om fritt vårdval, privata utförare och marknadsstyrning. Varför berättar de inte om patienter som inte får specialistvård trots remiss från primärvården eller om patienter som inte får komma in på de privatdrivna sjukhusen när dessa inte klarar vårdgarantin? Varför nämner de inte de vårdcentraler som tappat stora pengar i vårdvalssystemet och som nu måste klara sitt uppdrag med brist på både pengar och personal?

Moderaterna i länet berättar ofta om att vårt eget landsting är dåligt. De pratar väldigt sällan om de förbättringar i behandlingar, vårdgaranti och telefontillgänglighet som hela tiden sker och att det sker trots en mycket bister ekonomi med stora tapp i skatteintäkter. De berättar inte heller att förbättringarna är resultatet av ett långsiktigt strukturerat förbättringsarbete som i offentliga mätningar visar att vårt landsting hela tiden blir bättre! Kanske är det för att försöka dölja hur dåligt moderaterna själva klarar vårdgarantin, tillgängligheten och rättvisan i sjukvården till exempel i Stockholm?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons