Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minskar STF miljöhotet?

Annons

Till naturvårdschef Ruben Johansson, Länsstyrelsen: Jag har kört turister med vessla, bandvagn och skoter i en massa år mellan Storulvån och Sylarna. Eftersom ingen från berörd myndighet kontaktade mig angående de tankar som fanns på länsstyrelsen blev jag mycket förvånad över det avslag jag fick på min dispensansökan.

Den dispens som nu finns är så öppen att de får köra så många turer de vill och det har ju Svenska turistföreningen (STF) utnyttjat med en omfattande marknadsföring med annonser och en vacker broschyr som finns på affärer och turistanläggningar. Jag kan inte se att detta kommer att minska trafiken.

Jag har också svårt att se att er idé, att om STF ansvarar, skulle belastningen på miljön minska. Det flexibla system som fanns tidigare där jag anpassade val av fordon till efterfrågan är, anser jag, ett miljövänligare alternativ. Att köra så få som sex personer med en bandvagn, vilket en skoter kan ta, drar sju-åtta gånger mer bränsle än vad en skoter gör. Är detta utsläpp miljövänligare? Att man inte tar tolkande gör också att belastningen ökar.

Om STF redovisat hur de tänkte bedriva verksamheten, vilket du begärde, hade du då haft samma syn?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons