Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer än bara integritet

Lagen om fildelning pekar ut en hel ungdomsgeneration som brottslingar. Ipred-direktivet ger privata bolag möjligheter att jaga dem.

Annons

Telekompaketet kan ge möjligheter att stänga av dem från internet, och datalagringsdirektivet vill spara och registrera din och min internettrafik. Vissa av förslagen är rättsvidriga, samtliga kränker vår personliga integritet och begränsar öppenheten på internet. Det kan jag aldrig acceptera.

Integritetsfrågorna är oerhört viktiga. En syn som bland annat delas av Piratpartiet. Trots det vill jag påstå att en röst på Piratpartiet är som att spela rysk roulette.  Partiet redovisar nämligen inte sin åsikt i några andra frågor än de som har med personlig integritet och Internets öppenhet att göra. Det innebär att du som vill stoppa svälten i världen, du som brinner för jämställdhet, du som anser att klimatförändringarna är vår största utmaning, eller att politiker bör göra något åt ungdomsarbetslösheten inte har en aning om vad du får om du lägger din röst på Piratpartiet. Du vet inte ens om du får en kommunist, en socialist, eller kanske en liberal som företräder dig i parlamentet. För mig är demokratin viktigare än så.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons