Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarliga mörka övergångsställen

Annons

Ibland svävar fotgängarna i livsfara när det gäller att gå över på ett övergångsställe. Anledning är som vanligt att bilarna kör för fort.

Men det måste också sägas att vissa övergångsställen borde vara upplysta. Inte minst så här års. Hastigheten bör sänkas och de obevakade gångpassagerna behöver förbättras. De är inte anpassade till dagens trafik. Gångpassagen måste säkras och det kan göras på många olika sätt som till exempel en böj eller bula.

När människor inte klär sig med reflexer blir det ännu allvarligare när de inte syns. De obevakade övergångsställena är verkligen uruselt.

Man borde nog på något sätt ha mer tanke på att ett liv är verkligen mer än att man måste komma fram så fort som möjligt. Sedan måste man ju också beakta att folk i allmänhet använder dessa för att cykla över. Och har på något sätt en tro att de är skyddade bara för de cyklar på gångpassagen.

Det klart att det fodras en sak att ha ögonkontakt med bilföraren och bilföraren måste ha kontakt med fotgängaren.

Men en viktig detalj i detta sammanhang är ju att man borde se fotgängaren tidigare. Att sätta upp några lampor vore faktiskt en bra livförsäkring.

Det måste ju på något sätt gå att samsas i trafiken. Annars händer det snart svåra olyckor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons