Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Länsfadern” Uitto anklagar fel

Annons

Socialdemokraten och landstingsrådet Robert Uitto, försöker göra sig till ”länsfader”, när han tar parti för Omar, som nu riskerar att tvingas återvända till sitt hemland, för att sedan tvingas söka sig vidare därifrån till något grannland, som har svensk ambassad, varifrån Omar sedan kan söka nytt till-stånd, för att därigenom förhoppningsvis för gott få bosätta sig i Sverige och återförenas med sin dotter här i länet.

Uitto klagar förstås i det här sammanhanget på den svenska flyktingpolitiken och regelverket runt denna och menar att den är inhuman och att migrationsverket fattat fel beslut.

För en gångs skull delar jag Uittos klagan när det gäller den här mycket speciella frågan. Dock kan konstateras, att det regelverk Uitto är upprörd över, som så mycket annat elände här i landet, är rester från de tidigare socialdemokratiska regeringarna och det vet Uitto. En fråga infinner sig därför och det är varför inte Uitto också tidigare varit på alerten i liknande fall, för det här fenomenet är inte något nytt. Flera flyktingar före Omar har utsatts för sådana här kränkningar och det är just därför som vår nuvarande moderate migrationsminister Tobias Billström, den 19 december, meddelade att man nu skyndsamt kommer att förändra lagstiftningen, så att flyktingar med barn i framtiden inte ska behöva utsättas för dessa inhumana regler.

Migrationsverket kommer nu att ompröva beslutet om Omar och jag utgår från att man i det nya beslutet kommer att ta hänsyn till vad vår migrationsminister nu låtit meddela och utifrån detta besluta därefter.

Jag vill med dessa rader önska Omar och hans familj en God jul och ett Gott nytt år, förhoppningsvis här i Jämtland.

J Det regelverk Uitto är upprörd över, är rester från de tidigare socialdemokratiska regeringarna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons