Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Langa inte till ungdomarna i studenttider

Vid student och skolavslutningar är glädjen i fokus och lyckan att ha klarat av gymnasiet och få sommarlov ska givetvis firas så att det blir ett minne för livet. Att dricka alkohol när man firar är dock för många en självklarhet som kan få tråkiga konsekvenser.

Annons

Det kan tyckas harmlöst att servera ett glas vin till maten vid studentmiddagen hemma, men det är en gest som signalerar att det är förväntat att man ska dricka när något firas. Att föräldrar, äldre vänner, syskon och andra vuxna köper ut alkohol till ungdomar under 20 år är mycket allvarligt.

Den som köper ut gör sig skyldig till ett brott samtidigt som den inte vet något om hur den som får alkoholen klarar av att hantera dess verkningar.

Vissa restaurang- och klubbägare i Östersund gör heller ingen hemlighet av att de gärna ser studenter som gäster under de sista veckorna på terminen.

Det är provocerande att locka avgångseleverna när man vet att kommunen och skolorna gör vad de kan för att minska fokus på alkohol. Östersunds kommun arbetar för skolavslutningar och arrangemang utan alkohol och droger och kommer i framtiden att arbeta mer för att ingen under 18 år ska ha tillgång till eller vilja ha alkohol. Är vi överens? Låt student och skolavslutningen bli ett trevligt minne langa inte!

J Att dricka alkohol när man firar är dock för många en självklarhet som kan få tråkiga konsekvenser.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons