Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets viktigaste frågor

I mitten av juli cyklade jag runt Storsjön, en tur på cirka 20 mil i hänförande vacker natur. Syftet var att komma ut och träffa människor och få fram angelägna frågor att driva för vårt läns utveckling.

Annons

Med andra ord kan man säga att jag ville ha hjälp med hur jag ska prioritera i det politiska arbetet. Och det fick jag: nära 200 förslag. Tre ämnen lyftes allra mest: vägarna, företagens villkor samt uranprospekteringen.

Bland övriga ämnen kan nämnas behovet av boende för äldre på landsbygden. Man ska väl inte behöva lämna sin hembygd bara för att trappor och gräsklippning blivit ett problem. Det finns efterfrågan på bostäder anpassade efter äldres behov, vilket varken privata företag eller kommuner verkar ha tagit fasta på. Nya bostäder för äldre frigör samtidigt hus för inflyttning. Bostadsbyggande på landsbygd är en av de frågor som jag kommer att arbeta mer med framöver.

Jag uppskattade verkligen det varma mottagande och den återkoppling jag fick längs min färd. Självklart är det mer tillfredsställande att driva en fråga som är konkret, som är förankrad hos ortsbor och som har en genomlyst problematik där jag fått bra argument att lägga fram.

Framöver har jag nu mycket att ta upp med ministrar med flera på olika departement, och med chefer på myndigheter och verk. Jag avrapporterar allt eftersom.

J Det finns efterfrågan på bostäder anpassade efter äldres behov, vilket varken privata företag eller kommuner verkar ha tagit fasta på.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons