Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läktaren förstörde utsikten

/
  • Den här läktaren på ÖSK-området har förstört en av de mest storslagna utsikterna, menar signatern ”Naturvän”. Foto: Naturvän

Annons

Från ÖSK-vägen har man tidigare haft en strålande utsikt mot Åssjön, Ås och Aspås kyrkor samt den jämtländska fjällvärlden norrut. Något som varit till stor glädje för den som velat njuta av den vackra utsikten längs promenadvägen vid ÖSK.

När den nya skidskytteläktaren byggdes kom den att helt skymma en av Jämtlands vackraste utsikter. Detta offer, för en läktare som kanske används under några få dagars skidskytte varje år.

Genom en längre, men lägre läktare, hade mycket av utsikten kunna bevaras. Kommunens planerare har här gjort en stor miss, inte bara för den egna befolkningen, utan även för tillresande turister som har förlorat ett stor skönhetvärde. Som krydda på verket har man förstört ytterligare utsikt genom att placera en massa kommentatorshytter uppe på läktarens krön. Som tur är går de att flytta, och det är därför viktigt att de tas bort så snart de inte används, och det vill säga under minst 50 av årets veckor.

Således bort med hytterna för bättre utsikt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons