Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag och ordningsregler är till för att följas

Annons

Efter att ha läst läsarkommentarer angående Matti Mikkonen och hans fiske, så blir jag förvånad över att lag och ordningsregler inte ska följas. Jag tycker att fiskevårdsföreningen och fiskeuppsyningsmännen har agerat helt riktigt.

Det är på tiden att någon törs stå upp och tala om vad som gäller. När man inte kan följa lag och ordning då får man också stå till svars. Eller är kommentarerna för er av annan uppfattning. Många blir utan fisk, men återkommer med ny förhoppning om fångst. Men alltför många tar upp stora mängder över kvoten, som dom som säljer eller slänger på parkeringen, för att småfisk kan man inte komma hem till grannar och kompisar och skryta med. Fiskare ska inte uppmuntras i något fall. Fuskare ska sättas fast. Ska vi inte lära våra ungdomar lag och ordning? Tänk då lite längre än vad näsan räcker, signaler till våra ungdomar bör inte vara att tjuvfiske är tillåtet. Fisktillsyningsmännen på Landön gör ett bra jobb.

En annan sak, väldigt tråkig sådan. Jag trodde att vi fiskare var ett naturälskande folk som värnar om vår natur och djurliv. Jag tillbringar många dagar ute i vår natur, året runt. Fisklinor, ölburkar, flaskor, plastpåsar, snusdosor, detta är bara en del av vad dom så kallade fiskarna lämnar efter sig. Vet du vad en slängd fisklina kan ställa till med. Jag har funnit döda fåglar och rådjur med fisklinor runt benen. Skärpning! ta med skräpet hem. Vi måste värna om vår natur och vårt djurliv.

J Fiskare ska inte uppmuntras i något fall. Fuskare ska sättas fast. Ska vi inte lära våra ungdomar lag och ordning?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons