Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan förändras till det bättre

Svar på insändaren i onsdagen LT ”Varför flyr de anställda kyrkan?”

Annons

1. Sjukskrivningarna har minskat – inte ökat! Antalet sjukskrivningsdagar 2007 var 11,26 procent av total arbetstid. 2008 var den siffran 7,88 procent. Sjukskrivningstalen har gått ner med 30 procent – inte ökat så som signaturen ”MG” påstår.

2. Församlingen inbjuder till 55 grupper. Vi annonserar i dag i lokalpress, hemsidan och i vårt församlingsblad som distribueras till alla hushåll i församlingen 10 gånger per år.

I januarinumret fanns information om vårens gruppverksamheter. Dessutom finns den öppna verksamheten i Gamla kyrkan.

3. Frivilligdeltagande och lekmannamedverkan finns i flera av grupperna. Vi vill öka människors engagemang, bland annat genom en treårig satsning på ungdomssidan och ledarutbildning för ungdomar.

4. Vi har nyligen fått två unga präster, en ung kyrkomusiker och flera medarbetare med hög kompetens är nyanställda. Vi har många sökande till våra tjänster.

5. Vår ambition är att vara en levande folkkyrka, som finns i människors vardag. Det finns ingen som förespråkar den typ av ”högkyrklighet” som ”M G” antyder.

”MG ” och andra läsare är välkomna till mig för personlig och fördjupad dialog om arbetet i och utvecklingen av Svenska kyrkan i Östersund.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons