Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontroll som ett brev på posten

Annons

Kommer EU att nöja sig med FRA, Ipred och datalagringsdirektivet? Staten kontrollerar allt som du skriver och gör på Internet. Storebror ser dig. Miljardkostnaden får vi alla stå för.

Tänk om någon listig terrorist skriver vanliga brev istället. Ett frimärke och posten kommer fram nästa dag. Tänk om underrättelsetjänsten missar information för att de som övervakas inte hänger med i tekniken. Vad händer då?

Säkrast att sprätta upp och läsa breven också. Det gäller ju rikets säkerhet.

När du börjar få slarvigt hoptejpade brev, då vet du att FRA börjat med andra världskrigets metoder. Hoppas jag snart vaknar ur mardrömmen, där vi lever i ett samhälle som liknar Georg Orwells 1984.

Det pågår en allt snabbare urholkning av demokratin. Beslut tas bakom stängda dörrar i Bryssel i stället för i en öppen debatt, där folkvalda kan ställas till svars.

När personuppgifter blir en handelsvara och EU kan användas för att bryta lagar, är inte bara ditt och mitt integritetsskydd som bortblåst.

Hela rättsstaten är i fara.

Nu måste politikerna börja lyssna på den växande proteststormen. Stoppa övervakningssamhället som EU:s direktiv, Ipred och FRA-lagen leder till.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons