Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunerna måste ta ansvar

Kommunerna kommer att få mindre skatteintäkter på grund av finanskris och lågkonjunktur.

Annons

Därför har kommunerna fått tillskott av regeringen för att hantera detta.

Men till min stora besvikelse så har flera kommuner med S-majoritet redan stoppat dessa pengar på andra verksamheter eller framtida investeringar. Alliansregeringen tror att man skall kunna ta eget ansvar i kommunerna och fördela pengarna till ”Kärnan i verksamheterna” vård, skolan och omsorgen.

Detta har jag nu blivit varse och jag tycker att det är både tråkigt och helt i fel linje med vad vår regering vill utföra för oss medborgare. Jag anser att man måste kunna ta ansvar ute i kommunerna och värna om medborgarnas pengar oavsett sin partifärg. Man tror att väljarna inte kommer att upptäcka detta. Men så är det inte, det är bara så att väljarna upptäcker det för sent. Då man inte har insyn i det som sker bakom kulisserna alla gånger.

Demokratin är att personvalda politiker är lyhörda för dem som röstat fram dem och jag tror inte någon med frid i sitt hjärta kan låta detta fortgå. De pengar alliansregeringen satsat till Östersundskommun skall gå till det viktigaste, dvs. välfärdens kärna inte till håll som man själv vill dölja eller framtida vallöften som man själv vill genomföra på bekostnad av barn och gamla. Var går de 44 miljoner vi fått till vår kommun? Låt medborgarna få en redogörelse av vilka som fått dessa pengar i vår kommun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons