Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärnkraftverk till länet

/

Statsministern och Socialdemokratiska gråterskor har var för sig kommit fram till att vi måste bryta uranmalm i Jämtland om vi inte ska stänga kärnkraftverken inom den närmaste tiden.

Annons

Sverige har i över 30 år köpt kärnbränsle från Afrika, Ryssland och Australien. Man har nu tydligen beslutat sig för att detta är omoraliskt eftersom urangruvor och anrikningsverk skadar folk och miljö.

I konsekvens med detta synsätt bör vi inte heller fortsätta att sända utbränt kärnbränsle till upparbetningsanläggningen i England där det förgiftar Irländska sjön.

De jämtländska riksdagsmännen får väl passa på att motionera om att en svensk upparbetningsanläggning uppförs vid Storsjöns strand som kompensation för uteblivet fängelsebygge. Storsjön blir ju ändå förstörd av uranbrytning i Oviken med omnejd. På sikt kanske vi även kunde få ett kärnkraftverk placerat i länet.

Vi har ju gott om kylvatten åt reaktorerna. Detta ger även en miljövinst då vi slipper flyga till Thailand för att bada. Vi kan ju bada i den uppvärmda Storsjön, åtminstone så länge som vattnet inte är alltför radioaktivt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons