Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärnkraften behövs

En fundering som jag har över uranbrytningens vara eller inte vara.

Annons

Detta ska naturligtvis ske under strikta regler, som vi har här i Sverige, vad gäller miljön, både över och under jord. Däremot måste vi inse fakta. Kärnkraften behövs, som ett rent och miljömässigt bra alternativ till fossila bränslen, så länge vi inte har något annat att välja på.

Då ställer man sig genast frågan: Ska vi köpa uran från andra länder, som kanske inte har samma hårda miljökrav som oss? eller: Ska vi bryta det här under kontrollerade former?

Det kommunala vetot ska givetvis få avgöra. En sådan här viktig sak ska bestämmas på plats, och inte från Stockholm som bland annat Socialdemokraterna vill. 

Kommer S, V, och MP till makten efter valet 2010 så är det ganska lätt och förstå vart det barkar hän. Nedtrappning av kärnkraften, Stockholm bestämmer att vi inte ska bryta uran (jobben), det blir antagligen tuffare för vattenkraftsbolagen att utöka och förbättra vattenkraften. Det blir troligen chockhöjningar av elskatten och bränsleskatten.

Vart hamnar vi i Norrlands inland i det här? Vare sig man vill eller inte, så måste fler och fler flytta härifrån på grund av att det inte finns några jobb och det blir alldeles för dyrt att bo här.

Och så trakasseras Centern för att vara ett storstadsparti.

Politik är förunderligt.

Lars Carlsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons