Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb finns i skogen

Annons

Vad kostar oss lögnen om arbetslösheten, som nu sägs ligga vid drygt 9 procent men i verkligheten är minst det dubbla? I den låga procenten finns inte med människor som omfattas av arbetsmarknadsåtgärder men är arbetssökande.

Ej heller finns stordelen av de drygt 1,2 miljoner människor i arbetsför ålder som saknar ett arbete. Den förra regeringen höll arbetslöshetsprocenten låg genom att förtidspensionera människor.

Varför gör Alliansregeringen så lite för att få människor i arbete? Att betala ut arbetslöshetsersättning eller socialhjälp utan att få någon prestation, arbete utfört är i längden en omöjlig ekvation!

Jag tror att minst hälften av de 1,2 miljonerna vill ha ett del- eller heltidsarbete. Men värst är nog att omkring 25 procent av ungdomarna saknar ett arbete. Tänka sig att ha gått i skola 10 – 15 år och inte få ett arbete på flera år, inte vara behövd?

Kan ett samhälle i längden överleva med en 25 procentig arbetslöshet? Samma frågeställning när människor i mat- och materialproduktion inte uppgår till hälften av de arbetande?

Jag har gett regeringen tips om minst 0,5 miljoner arbetstillfällen men inget görs!?

Bara i landets minst 5 miljoner hektar oröjd ungskog finns arbete för 100 – 200 000 människor i ett eller två år. I det igenväxande kulturlandskapet finns också hundratusentals arbetstillfällen liksom efter våra vägar, som i dag allt oftast omges av två gröna väggar och är huvudorsaken till drygt 36 000 viltolyckor per år.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons