Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nilsson: Det är jag som ska hängas

/

Agne Svärds krönika i lördagens LT kräver en kommentar.

Annons

Z-hallen är en skam för Östersund skriver Agne och det finns skäl att hålla med om det. Jag kommer ihåg turerna när gamla Kupolen brann och jag var ganska ny i kommunfullmäktige. Jag tillhörde de många som tyckte att vi skulle bygga en rejäl och modern ny ishall och tyckte att vi skulle ta två år på oss för detta.

Det blev starka protester mot detta. Hellre ett provisorium vid de gamla resterna och en mindre hall i Brunflo lät det från idrottsrörelsen och så blev det. Nu är det hög tid att ersätta Z-kupolen med en ny arena, inte minst för våra barn och ungdomars skull. Det var också därför vi avsatte 100 miljoner i 2010 årsbudget förra sommaren och gav en grupp i uppdrag att jobba med frågan.

I våras lade jag förslaget att vi skulle flytta dessa investeringsmedel till 2011. Det är alltså jag som ska hängas för detta och ingen annan. Anledningen var att vi satt i mycket tuffa förhandlingar om 2010 års budget eftersom vi tappar 150 miljoner i skatteintäkter på grund av finanskrisen och lågkonjunkturen. Dessutom hade inte den tillsatta Arenagruppen satt ner foten och tagit ställning till var investeringen skulle göras.

Det har man fortfarande inte gjort och det beror på att både idrottsrörelsen och företrädare för näringslivet är djupt splittrade i den frågan.

En del av idrottsrörelsen vill att anläggningen ska placeras på Universitets Campus, en del vill att anläggningen ska placeras vid skidstadion och andra att den ska placeras vid Jämtkraft Arena. Idrottsrörelsens krav och önskemål har hela tiden ökat under arbetets gång.

Karin Thomasson och Ann-Sofie Andersson som håller politiskt i detta arbete tillsammans med Carina Zetterström, gör ett mycket bra jobb i försöken att hålla ihop denna roddiga diskussion som flera olika intressenter skapar.

I kommunens flerårsbudget finns alltså 100 miljoner för denna investering 2011. Det är en investering som enligt min mening ska ersätta Z-kupolen och ingenting annat.

Det är för att ge våra idrottande barn och ungdomar bättre förutsättningar än vad de har i dag. Det finns i dag ingen anledning att fundera på vad som händer våren 2010, när budgetramarna för 2011 ska fastställas.

Det viktiga nu är att komma till ett beslut om VAR en ny arena ska byggas. När detta är gjort och projektet håller sig inom de ramar vi fastställt för kommunen, ja då är förutsättningarna mycket goda att investeringen sker 2011.

Jens Nilsson

Kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons