Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Veganism inte bara för ungdomar

Annons

Fram till i mitten av 1990-talet var veganism okänt för de flesta, och ännu missbrukas och misstolkas begreppet vegan.

Veganen Henrik Scheutz vill i dag på den internationella vegandagen upplysa oss om att det finns massor av god vegansk mat.

Veganism är inte främst en ungdomsrevolt, även om det framför allt är många ungdomar som på senare tid blivit veganer, efter att ha fått insikt om det oerhörda lidande som ofattbart många djur utsätts för. Det är definitivt inte bara unga som valt denna sunda livsstil, jag känner en hel del medelålders och äldre som är veganer. Det finns de som levt på vegankost i 50-60 år, eller ännu längre.

En vegan är alltså en person som lever utan animaliska produkter såsom kött, fisk, mejeriprodukter, ägg, gelatin, skinn med mera. Har man väl bestämt sig för att undvika animaliska produkter är det inte alls svårt, och det är absolut ingen tråkig mat - tvärtom. Man kan variera sig i det oändliga med delikata rätter som är nyttiga och inte har inneburit att djur utsatts för lidande och död. Själv slutade jag med kött och fisk 1986, och för drygt 25 år sedan övergick jag till vegankost.

I dag, den 1 november är det Internationella vegandagen. Bryt invanda mönster och passa på att upptäcka god, färgglad, nyttig mat denna dag!

Försök att vara öppen och prova - för djurens, hälsans och även miljöns skull!

 

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons