Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Läbbiga kräftor

Annons

Vi köpte två paket extra stora turkiska kräftor. Importören säger på sin hemsida att detta är deras finaste kräftor.

Kräftorna som Alf Ronnby köpte  var inget vidare, skriver han.

Ja, de såg fina ut! MEN det visade sig att ca hälften av kräftorna hade maskliknade vita nystan mellan kroppen och stjärten. Såg riktigt äckligt ut! Vi blev halvt spyfärdiga och kunde inte äta fler kräftor.

 Det måste vara ett olycksfall i arbetet att importören inte har koll på produkten från Turkiet. Kanske har turkarna inte blivit informerade om när på året de ska fånga kräftorna. Dessa kräftor är fångade vid fel tid på året och därför problemet med att hannarna har sädesledare som ser ut som vita maskar.

 Importören säger att dessa kräftor är helt ofarligt att äta.

Vi har diskuterat detta i familjen och det är faktiskt så, att det inte spelar någon roll om det är parasiter (som vi först trodde) eller sädesledare. Det är äckligt i vilket fall som helst.

Och det skulle sannolikt de flesta kräftätare hålla med om. Vi har ätit kräftor i mer än 60 år och aldrig stött på detta

problem.

Importören påstår alltså att dessa är deras finaste kräftor (och dyraste!) och att de har en utmärkt smak. Detta håller vi absolut inte med om.

Dessa hannar med nystan av sädesledare har gummiartade stjärtar och smakar inte alls bra. Märkligt att importören vill skada sitt annars goda rykte genom att hävda att detta är deras finaste kräftor.

Vill man vara sarkastisk kan man ju då undra hur deras andra kräftor är?!

Alf Ronnby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons