Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Hur ska Alliansen lyckas i Östersund?

Annons

Alliansens artikel i LT 7 januari bubblar av att inget bra gjorts den senaste mandatperioden. Era fem punkter innehåller tre där ni ”ska få ordning på” kommunens ekonomi, ägarstyrningen i Östersundshem, skolans resultat och ekonomi, samt skapa tillväxt och öka trygghet. Inte illa pinkat av en trähäst som det sas i min ungdom.

I LT  7 januari berättade alliansen i Östersund hur de ska förvalta sitt maktinnehav under de kommande fyra åren.

Det skulle vara intressant att få redogjort för vilka förslag ni lagt under de senaste mandatperioderna som ni tycker skulle ha gjort ert tillträde till köttgrytorna onödigt och som det nu är för er att bara plocka fram och ändra dateringen i. Har ni någon kommun som förebild och som ni kan visa invånarna i Östersund hur det skall gå till för att få det resultat ni vill ha? För inte kan det väl vara så att det ni nu tänker er genomföra är fullständigt nytt och oprövat? Tänker ni ifrågasätta de beslut ni själva har varit med om att fatta?

Jag tänker på utförsäljningen av dataverksamheten från Jämtkraft till IP-only. Ni har chansen att låta Jämtkraft köpa tillbaka verksamheten så den blir samhällsägd, som jag tycker all infrastruktur ska vara, men då går ni kanske miste om en del utdelning från Jämtkraft som ni behöver i kommunens verksamhet för att inte behöva höja skatten. När kan ni ge besked i dessa frågor undrar

Sören Monvall

Samhällsdebattör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons