Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget utrymme för Racklöfska

I onsdagens LT skriver ett antal föräldrar om sin oro för förändringarna i Järpen. Vi vill därför klargöra några punkter;

Annons

När namninsamlingen lämnades över hade vi förslag på tidpunkt för ett öppet kvällsmöte för att gemensamt svara på alla de frågor som ställts i olika sammanhang. Då ville istället föräldragruppen, företagarföreningen och Järpen i samverkan att vi först skulle träffas i en mindre grupp och senare ha ett stormöte. Det önskemålet tillgodoser vi givetvis och när vi träffas inom kort kommer också alla underlag att finnas. Såvitt vi förstår kommer flera av undertecknarna att vara med vid det mötet och vet därför att all information kommer att finnas tillgänglig då.

Efter det önskade inledande mötet kommer vi att bjuda in till ett informationsmöte. Det kommer vi för övrigt att göra även på andra orter där förändringar kommer att genomföras. Vad gäller hur beslut fattas så har kommunfullmäktige fattat beslut om budgeten. Den budgeten bygger på ett antal förutsättningar däribland att Åre kommun fortsättningsvis ska ha tre högstadier och att de ligger i Duved, Mörsil och Hallen. Det finns inte utrymme i den budgeten för de byggnationer som krävs i Järpen.

Men kommunfullmäktige fattar enbart beslut om de ekonomiska förutsättningarna, detaljbesluten kring vilka åtgärder som ska genomföras för att klara budgetramen fattar barn- och utbildningsnämnden. Så det som ni uppfattat som två olika svar är faktiskt rätt bägge två.

Möjligen var syftet med artikeln att marknadsföra bildandet av en Hem & skola-förening som ni ämnar göra på torsdag kväll. Men ingen vinner på att göra det med halvsanningar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons