Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget hindrar en mansjour

Annons

Svar till ”Anhörig till pappa utan barn” i ons-dagens LT.

Insändaren handlar om stöd till pappor med barn och paralleller dras till Kvinnojouren. Det påstås att Kvinnojouren i Jämtland fått 1 496 000 kronor. Det kan vi genast dementera. Den summa som nämns är det anslag som fördelats till Jämtland från regeringen för att utveckla kvinnojoursverksamheten. De pengarna ska också kommunerna ha del av, hur mycket som kan gå till jouren vet vi inte. I fjol var det knappt hälften.

Insändarskribenten vill ha svar på vem som sköter insynen i jouren. Vi lämnar en utförlig verksamhetsberättelse samt ekonomisk redovisning till våra bidragsgivare som i första hand är kommunerna i Jämtland. Vi deltar också i möten med ansvariga politiker och tjänstemän där vi svarar på frågor och beskriver vår verksamhet.

Insändarskribenten hoppas få en mansjour till länet för hjälp till pappor med problem. För tydlighetens skull så är inte Kvinnojourens uppgift att hjälpa mammor med problem vilket man kanske kan tro när vi omnämns i samband med mansjourer. Vår uppgift är att stötta kvinnor som utsätts för våld i nära relationer.

”Undrar om vi då får samma summa till hjälp åt pappor med problem”. Det är inte så att pengar till Kvinnojouren strömmar in per automatik. Det ligger många timmars hårt arbete för att säkra finansieringen bakom att vår förening kan bedriva en omfattande verksamhet av hög kvalitet.

När det sedan gäller förhoppningen om en mansjour till länet, ja, vad är egentligen problemet? Finns det behov av en mansjour så är det väl bara att starta en. Vem är det som hindrar er? Det kan väl inte vara alla oavlönade arbetstimmar som avskräcker? Vad vi vet finns det inget förbud mot att starta föreningar, allt som krävs är idéer och människor som är beredda att lägga tid utan att få betalt.

J Kvinnojourens uppgift är inte att hjälpa mammor med problem vilket man kanske kan tro när vi omnämns i samband med mansjourer. Vår uppgift är att stötta kvinnor som utsätts för våld i nära relationer.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons