Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tanke bakom torget

Signaturen ”Antiallians” i onsdagens LT anser att jag är helt fel ute då jag i en debattartikel frågar efter hur S, V & MP tänkte då de satsade över 40 miljoner kronor på att renovera Stortorget.

Annons

Istället för att skapa förutsättningar för ett livaktigt året runt-torg har det blivit ett energislukande monument. ”Antiallians” menar att den stundande Vinterfestivalen visar att jag har fel. Men vad har Vinterfestivalen eller för den del Gregoriemarknaden eller Storsjöyran med ombyggnaden och uppvärmningen av torget att göra? Då har man totalt missat vad frågan gäller. På vilket sätt innebar de 40 miljoner kronorna i nya gula stenar på torget bättre förutsättningar för Vinterfestivalen?

Vinterfestivalen hade ju självklart kunnat genomföras oavsett om och hur Stortorget byggts om – det inser säkert även ”Antiallians”!

Det vi moderater och övriga i Allians för Östersund protesterat mot är ju att Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet inte har haft någon bärande tanke bakom den dyra ombyggnaden av torget. Förutom att de valde ömtåliga stenar som behövde värmas upp vintertid - i just den kommun som marknadsför sig som Vinterstaden! Vi hade ett billigare förslag som alla dagar året runt hade inneburit aktiviteter i form av restaurang, café, turistinformation etcetera på Stortorget. Oavsett om det pågår en festival en vecka – eller inte! Dessutom utan att det kostar minst en halv miljon i uppvärmning av marken. Det är skillnaden.

Pär Jönsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons