Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ihåliga förslag från Rättvis demokrati

Annons

Rättvis demokratis talesman Tony Olofsson deklarerar i LT den 7 oktober: ”RD:s budget – räddningen för Strömsunds kommuns skolor och ekonomi.”

RD:s lösning är färre rektorer. Det verkar som Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) utredare och kommunens internutredare missat väsentliga fakta som RD upptäckt. Skulle man säga upp alla rektorer, chefer och administration på Barn- kultur och utbildningsförvaltningen sparas cirka: 6 miljoner, med det krävs 16 miljoner för att nå budgetbalans, 2010–2011.

En 180 miljoners förvaltning med 335 tjänster kan omöjligt fungera utan en ledning och därför vore det intressant att höra hur RD tänker, eftersom man vill säga upp sju av sju rektorer?

RD vill lägga ned vildmarksutbildningen och spara 500 000, såvitt jag vet lades den ned för två år sedan?

RD har fel när man påstår att kommunen sparar 1,5 miljoner på en halvering av Strömsunds Hyresbostäders (SHB) personal. SHB är ett fristående bolag.

Jag förvånas över Göran Edmans beslut att inte delta i budgetberedningens arbete. Där hade partiet haft en plattform att lyfta och diskutera partiets budget kontra andra budgetförslag. Kanske man inte vågar ta dom tuffa beslut – man ger sken av att göra?

Det finns många frågor angående budgeten och jag ser verkligen fram emot att ta del av Göran Edman och Tony Olofssons budgetpresentation och räddningsplan på fullmäktigemötet den 11 november.

Hans Wessén, KF-ledamot

J En 180 miljoners förvaltning med 335 tjänster kan omöjligt fungera utan en ledning och därför vore det intressant att höra hur RD tänker, eftersom man vill säga upp sju av sju rektorer?

Hans Wessén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons