Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska centern klara vården?

Annons

Frågor till centerns Marianne Larm-Svensson: Sveriges kommuner och Landsting tappar allt mer i skatteintäkter beroende på ökad arbetslöshet, varsel och minskade statsbidrag. Det betyder att risken är stor för att kommunerna och vårt landsting måste varsla eller säga upp viktig personal inom vården, omsorgen och skolan! Samtidigt har regeringen sänkt skatten med över 100 miljarder i landet framför allt till människor som redan har god ekonomi. Summan är långt mer än hela den samlade omsorgen i vårt land.

Hur kan du stillatigande se på när ditt parti medverkar till denna oerhörda skattesänkning, när kommuner och landsting behöver dessa pengar?

Vad har Du över huvud taget gjort för att påverka din regering att stärka fritt fallande kommuner och landstings ekonomi med det stöd på säkerligen 15 miljarder som till och med den moderate ordföranden i Sveriges kommuner och landsting förespråkar?

Anser Du att det är rätt att din regering förändrat statsbidragen så att vi tappar pengar till förmån för storstadsregionen och hur rimmar det med centerpartiets tidigare positiv syn på landsbygden?

Anser du att det är rätt att landstingen skall tappa miljontals kronor, eftersom regeringen stoppat uppskrivningen av läkemedelsstödet trots att läkemedlen blir allt dyrare?

Nu samlas varslen i våra kommuner och i vårt landsting på hög när skall Du våga kritisera din regering och lyssna på de framställningar om stöd som framträdande Socialdemokrater i landet och länet gjort i frågan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons