Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt att vara gammal i dagens samhälle

Annons

Efter att ha sett Uppdrag Granskning 6 maj och 13 maj om åldringsvården, hoppas jag att ännu flera får upp ögonen för våra pensionärer och hur deras situation ser ut i dag.

Och jag tycker verkligen synd om personalen, som har det så stressigt och känner att de inte räcker till. Hur länge orkar de, innan de går in i väggen och blir långtidssjukskrivna?

Man planerar verkligen kortsiktigt när man drar ner på personal, där den behövs som bäst. Vad blir det för resultat i slutänden? De flesta som väljer att arbeta inom vården, saknar inte empati, utan gör så gott de kan.

Att jobba under dessa förhållanden och se de gamlas sorgsna och förtvivlade ögon måste vara väldigt frusterande. Man måste nog gå hem många gånger och vara ledsen och känna att man inte räcker till. Tänk om man kunde låta de gamla få ”kosta”. Fördubbla personalstyrkan, som kan tillgodo se de boendes behov och ge dem den livsglädje de saknar. Ett sådant liv skulle jag vilja ha, på äldre dar, kanske är det fler med mig! Sen har vi personer som vårdar anhöriga i hemmet. Kommunen måste erbjuda stöd till personer som vårdar närstående. Det finns en statlig pott inom äldreområdet som kommunerna ska söka bidrag ur. Därifrån flyttas under 2009 och 2010 pengar till statsbidrag för närståendevårdare. Enligt SCB är antalet pensionärer och förtidspensionärer 2,15 miljoner i Sverige idag. Så ni har möjlighet att påverka, vid nästa val, det gäller bara att gå samman och rösta på det parti som lyssnar på Er.

J ... planerar verkligen kort-siktigt när man drar ner på personal, där den behövs som bäst. Vad blir det för resultat i slutänden?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons