Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdare tag mot bråkmakarna

Annons

Den internationella terrorismen innebär att en grupp människor utför attentat mot olika funktioner eller byggnader i samhället. Detta för att få igenom sina krav som kan vara till exempel självstyre eller frigivande av fångar. Inget land eller dess regering accepterar detta eller låter sig gå med på kraven. Tvärtom bekämpar man terroristerna.

Nu har vi i Sverige fått nationell terrorism. Den består av olika grupperingar i segregerade bostadsområden i större städer. De sätter byggnader i brand samt ger sig på räddningstjänsten när de kommer för att släcka. Även polisen luras in i området för att förövarna skall få något att attackera.

I SR P1 intervjuades en kille från Göteborg. Han berättade att efter att ha bränt ner en ungdomsgård i Rosengård i Malmö så fick man där tre nya ungdomsgårdar samt ett antal ”områdesvärdar”. Han såg sambandet mellan att förstöra och attackera och att senare få en belöning i form av anställningar och verksamheter. Det fungerade i Malmö så därför provar man i Göteborg. Dessutom fick man något att göra på kvällarna.

Jag vet inte vad som är fel med dessa individer, men att attackera räddningstjänsten är något fullständigt främmande för mig. Varifrån kommer detta beteende? Vad gör föräldrarna? Hur har samhället misslyckats så kapitalt med ungdomarna men även med föräldrarna?

Det är tydligt att den mjuka linjen inte fungerar, tvärtom verkar det för att man tror sig kunna ”leka” med polisen. Är det rädslan för att vara politiskt inkorrekt med en svag grupp som gör att man ligger lågt?

Det är ett fåtal som förstör för alla. Plocka in dem och statuera exempel. Det är inte OK att ge sig på samhället! Nu är vi på gränsen till anarki.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons