Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsovalet oroar hela länet

Annons

Just nu pågår det praktiska arbetet kring ”Hälsovalet” i vårt län. Ett nytt system som den borgerliga Alliansregeringen tvingat på oss, där landstingets politiker själva inte har något val.

Alliansen på hemma-plan börjar nu skylla ifrån sig – det är för höga krav på att driva hälsocentral, majoriteten har krånglat till det, det blir ett hot mot filialerna och så vidare. Sanningen är ju att all denna oro, allt detta kostsamma administrativa arbete och risken för att privata vårdföretagare konkurrerar ut några av våra hälsocentraler aldrig hade uppstått om inte regeringen infört detta system.

För oss socialdemokrater är det inget självändamål att privata vinstdrivande företag ska få ta delar av skattepengarna för att starta hälsocentraler runt om i länet.

Att få välja vart man ska gå är en självklarhet och redan möjligt i mån av plats. Att Alliansens privatiseringsiver ska gå ut över trygghet och sjukvård i glesbygd är oroande!

När vi nu tvingas sätta en nivå på vad som ska få kallas hälsocentral, blir några kallade filialer i stället, men dessa ska i grunden fortsätta att vara våra gamla kända ”Hälsocentraler”.

Hälsovalet är skräp. Oroar och är endast en frukt av klåfingriga Allianspolitiker med moderaterna i spetsen.

Om vi i länet själva vill ha ett antal hälsocentraler i glesbygd för att de behövs, ska vi inte som nu förvägras rätten att ge extra stöd. Detta oavsett om det är landstinget eller någon annan duktig utförare som driver hälsocentralen.

Sjukvården är ingen handelsvara och rätten till god sjukvård ska finnas i hela länet.

Bengt Bergqvist (S), Landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons