Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge besked om regionerna

Annons

Den 29 januari 2009 beslutade regeringen att Kammarkollegiet fortsättningsvis skall ansvara för utredning och faktainsamling gällande ändrad regional indelning.

Kollegiet har begärt yttrande och besked från landstingen i Västernorrland och Jämtland om vilken eller vilka geografiska avgränsningar som bör beaktas i kollegiets utredning.

Kammarkollegiets rättsavdelning kräver också med stor tydlighet att de avgränsningsalternativ som de två berörda landstingen presenterar skall vara tydliga och väl utvecklade.

Landstingen förutsetts ha hört och införskaffat synpunkter från de kommuner som kan bli berörda av de förespråkade gränsdragningsändringarna

Kammarkollegiets begäran skall besvaras senast den 24 april 2009.

Vi hoppas att våra företrädare i Jämtlands läns Landsting har en så öppen och demokratisk syn att det svar, och utredningen bakom svaret, kan presenteras även för oss som i högsta grad är berörda av ändrade gränsdragningar, nämligen innevånarna i Jämtlands län.

Vår förhoppning är att svaret till Kammarkollegiet kan skingra oklarheter om berörda kommuners inställning och naturligtvis efterlyses en grundlig genomlysning av de för- och nackdelar som följder med ett bildande av en ny regionkommun. Det kanske mest spännande i landstingets svar blir om vi kan uttolka några positiva signaler och möjlighetsanalyser för en framtida utveckling av det Jämtlands län som vi känner inom nuvarande gränsdragning.

Vi önskar en Framtid-Z

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons