Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra år med Alliansen

Annons

Vad minns jag mest av de fyra år som gått? Den orättvisa förmögenhetsskatten togs bort och fastighetsskatten förändrades till de välbeställdas glädje.

Skattesänkningar i fyra steg var angeläget för dem som har ett arbete och där hög lön premierats med hög sänkning. De tärande grupperna fick nöja sig med en egen skattetabell. Sänkningarna försvaras med nyttan för sjuksköterskor med flera vilka fått några tusen men icke ett ord om grupper som fått mångdubbelt – kanske inemot en fattigpension. Raseringen av A-kassan kommer att ge de fattiga glesbygdskommunerna ökade kostnader för försörjningsstöd (socialbidrag). För många upplevs det säkert förnedrande att uppbära detta stöd i jämförelse med A-kassa. Sjukförsäkringen är ett kapitel för sig.

Trodde ej att denna jakt skulle vara möjlig i Sverige. Bristen på förståelse och empati för de sjuka saknas. Läkare har reagerat och måste fortsätta att säga ifrån. Att tvinga sjukskrivna med deltidsarbete till Af är för mig obegripligt. Tillgången på jobb är begränsad och tillräckligt många friska arbetslösa finns i kön. Sjukskrivning måste hanteras individuellt och av läkare. Fusk och missbruk av trygghetssystemen ska bevakas och beivras. Jag tror dock att de flesta sjukskrivna, handikappade och arbetslösa har rätt till sina ersättningar. Fel kan ju begås av oss alla även bland dem som finns i maktens korridorer.

Sammantaget tycker jag inte att regeringen varit någon stjärnallians. Sällan har så många haft så få att tacka för så litet!

PHE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons