Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt förtroende för Yngström

Annons

Valet 2006 medförde att vi fick en riksdagsmajoritet som har försämrat Ragunda kommuns ekonomiska förutsättningar Tänker på medel till arbetsmarknadspolitiska åtgärder; a-kasseförsäkringen, deltidsarbete, sjukförsäkringen och pensionerna. Det jag vet nu är att närmare 60 kommuninnevånare är på väg att bli utförsäkrade. Hur många stämplar ut ur A-kassan och hur många blir arbetslösa som inte har någon A-kassa? Många har lämnat a-kassan efter den kraftiga höjning i egenavgiften som högerregeringen har genomfört. Dessa innevånare/medborgare har nu kommunen ansvar för och det ansvaret tänker vi socialdemokrater ta.

Kommunens organisation – även den politiska – har vi socialdemokrater diskuterat under i stort sett hela 2008. Hur ska organisationen se ut? Det är ju ingen nyhet, vi alla har vetat och vet, att kommunen måste spara pengar 2009. Vi politiker måste gemensamt och enhälligt ta ansvar för att alla kommunens innevånare får behålla en så bra kvalitet som möjligt. Då måsta man vända på alla stenar oavsett var de är placerade. Befattningar och tjänster kan förändras utan att för den skull tappa kompetens och kunnande i organisationen.

I en organisationsförändring ska det naturligtvis göras en konsekvensanalys där facken tillsammans med arbetsgivaren ska säga sitt och därefter tas beslut. Det allians för Ragunda gör nu är att föregå hela denna process.

Alliansen anser att vissa tjänster är ”heliga kor” som till exempel kommundirektör, ekonomichef och personalchef.

Att kommunalrådet har dåliga rådgivare får stå för alliansen.

Som Ragunda arbetarekommuns ordförande har jag fullt förtroende för Elisabeth Yngström.

Det som ligger framför oss nu är att gå igenom detaljbudget, se över de olika verksamheternas behov och förhoppningsvis komma överens i slutändan.

Vi är i dag det största partiet i kommunen och mitt mål är att vi ska bli ännu större efter valet 2010.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons