Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskola främst för friställda?

Förvaltningschef Anders Byström: Vad är det som händer? Vi har fått veta att det finns cirka 14 elevassistenter som tydligen inte längre behövs i skolan och som nu ska placeras i förskolan.

Annons

Anders Byström har informerat sina rektorer att det därför är anställningsstopp av lärare/förskollärare i förskolan. Den högskoleutbildade personal som i dag vikarierar på förskollärartjänster får inte erbjudas fortsatt anställning.

Hur ska man tolka kommunens ”Plan för lärande”, där man har som inriktningsmål att medarbetare ska ha hög kompetens? Gäller detta bara när det finns pengar i kommunens kassa?

Vi upplever det märkligt att ta emot lärarstudenter och samtidigt behöva berätta att de inte ska vara säkra på att få något arbete i kommunen. Varför satsa 3,5 år på studier och ta lån på flera hundra tusen för att skaffa sig behörighet? I dag räcker det ju att vikariera tillräckligt länge, och utan någon som helst utbildning bli konverterad barnskötare och få en tillsvidareanställning, eller så går övertaliga elevassistenter före i kön för anställning.

Ska förskolan bli en avstjälpningsplats för personalgrupper som måste omplaceras. Hur ska vi kunna bedriva en högkvalitativ verksamhet som grundar sig på vår läroplan när vi inte får ha personal med kvalifikationer för det. Tydligen vill kommunen vara en god arbetsgivare och inte säga upp personal, och det är väl behjärtansvärt men skulle nog inte förekomma inom privat sektor. Försvinner arbetsuppgiften brukar man bli varslad om uppsägning och får gå på arbetsförmedlingen och söka annat jobb.

J Hur ska vi kunna bedriva en högkvalitativ verksamhet som grundar sig på vår läroplan när vi inte får ha personal med kvalifikationer för det.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons