Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För vem är Alliansens framtid?

Annons

Både regering och kommunledning i Åre överraskas dagligen av att ekonomin inte håller. Regeringen har ändå förhoppningar inför 2011–2012 och så vidare, men då måste vi väl byta ledningen för att under ett antal år mödas med att komma på rätt köl.

Skyll gärna på världsekonomin, men visst går det att förbättra situationen för skola och äldreomsorg i landet med förhållandevis små insatser – om man vill. Då kanske till och med glesbygdskommuner, som Åre, kunde få lite hjälp utan att direkt höja egna skatten. Lidingö och Danderyd har ju fått stöd, även om det var på annat sätt – men vi har ju inte de förutsättningarna, är inte lika förmögna eller har villor som duger!

Och Åres ledning ger oss ingen chans att tro på framtiden, om de ens vet vad nästa år är för något. Hur kommer vår skola och äldrevård att se ut? Det cirkulerar grymma rykten redan, som speglar tvingade förändringar för både skola och omsorg. Och vi som bor här får inte förbereda oss – för alliansen hinner inte med, eller kan kanske inte ägna framtiden några idéer, tankar eller vettiga förslag.

Ta er samman nu – ta oppositionen och bra tjänstemän till hjälp blir mitt goda råd! Vi vill inte ha det så här!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons